វិធីសាស្រ្តងាយៗក្នុងការ ធ្វើបាយឆាស៊ុតទា ប្រេងខ្យងយ៉ាងឈ្ងុយឆ្ងាញ់
គ្រឿងផ្សំ :
១. បាយស ១ ចានចង្កឹះ
២. ស៊ុត ១ គ្រាប់
៣. សាច់ជ្រូកហាន់ជាចំណិតស្តើងៗ ១/៤ នៃចានចង្កឹះ
៤. សាច់ក្រកហាន់ជាដុំតូចៗ ១/៤ នៃចានចង្កឹះ
៥. ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ជាកំណាត់ខ្លីៗ ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
៦. ការ៉ុតហាន់ជាដុំតូចៗ ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
៧. សណ្តែកបារាំងហាន់ខ្លីៗ ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
៨. ប្រេងឆា ចំនួន ៣ ស្លាបព្រាបាយ
៩. ប្រេងខ្យង ចំនួន ១ ស្លាបព្រាបាយ
១. បាយស ១ ចានចង្កឹះ
២. ស៊ុត ១ គ្រាប់
៣. សាច់ជ្រូកហាន់ជាចំណិតស្តើងៗ ១/៤ នៃចានចង្កឹះ
៤. សាច់ក្រកហាន់ជាដុំតូចៗ ១/៤ នៃចានចង្កឹះ
៥. ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ជាកំណាត់ខ្លីៗ ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
៦. ការ៉ុតហាន់ជាដុំតូចៗ ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
៧. សណ្តែកបារាំងហាន់ខ្លីៗ ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
៨. ប្រេងឆា ចំនួន ៣ ស្លាបព្រាបាយ
៩. ប្រេងខ្យង ចំនួន ១ ស្លាបព្រាបាយ
វិធីចម្អិន :
១.កម្តៅខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចចាក់ប្រេងឆាចូល
១.កម្តៅខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចចាក់ប្រេងឆាចូល
២.ដាក់សាច់ជ្រូក និងសាច់ក្រកចូលរួចចាក់ប្រេងខ្យង ហើយឆាឲ្យឆ្អិនល្មម
៣.គោះស៊ុតដាក់ចូល រួចឆាឲ្យសព្វជាមួយសាច់ជ្រូក និងសាច់ក្រករហូតដល់ឆ្អឹនល្អ
៤.ដាក់ការ៉ុត សណ្តែកបារាំង ហើយឆាឲ្យសព្វឲ្យឆ្អិនល្មម ទើបចាក់បាយចូលឆាត្រលប់អោយឆ្អិន រួចរោយស្លឹក
ខ្ទឹមពីលើដើម្បីបង្កើនក្លិនឈ្ងុយឆ្ងាញ់
៥. ថែមត្រសក់ និងប៉េងប៉ោះសម្រាប់លម្អ ឬញ៉ាំជាបន្លែ ។
** ចំណាំ :
ដើម្បីឲ្យកាន់តែឆ្ងាញ់ពិសេសគួរតែយកសាច់ជ្រូកទៅប្រឡាក់ជាមួយ ប្រេងខ្យង មុននឹងយកទៅឆា៕
ដើម្បីឲ្យកាន់តែឆ្ងាញ់ពិសេសគួរតែយកសាច់ជ្រូកទៅប្រឡាក់ជាមួយ ប្រេងខ្យង មុននឹងយកទៅឆា៕
ប្រភព: រាល់ថ្ងៃ
Comments
Post a Comment